Hybride lenzen

Hybride contactlenzen… het beste van twee werelden! Vroeger waren er maar twee soorten lenzen, harde- en zachte contactlenzen, sinds kort is daar een derde soort bij gekomen: de hybride contactlens. Wat zijn hybride contactlenzen? In het woordenboek staat: “hy·bri·de (bijvoeglijk naamwoord): een kruising zijnd” Hybride lenzen zijn dus eigenlijk een ‘kruising’ van de beste eigenschappen van harde- en zachte contactlenzen; zeer hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, scherp zicht en optimaal draagcomfort, samengebracht in één hypermoderne contactlens.

De hybride contactlens laat zich het beste omschrijven als twee lenzen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden: Een zachte lens met een harde kern, of anders gezegd een harde lens met een zachte rand. Hybride lenzen kunnen een mooi alternatief zijn wanneer zachte contactlenzen wisselend en onvoldoende scherp zicht geven of wanneer harde contactlenzen comfortklachten geven. Ook zijn hybride contactlenzen minder gevoelig voor stof en verlies waardoor ze ook bij sporten of andere hobby’s goed te dragen zijn.

Het hoogwaardige silicone materiaal zorgt voor een perfecte zuurstofdoorlaatbaarheid en een hoog draagcomfort. Om deze eigenschappen te waarborgen worden hybride lenzen ieder half jaar vervangen.