Optometrie

De optometrie heeft in een korte tijd een belangrijke plaats ingenomen in de ooggezondheidszorg. En bij Riens Gort Optiek lopen we hiermee voorop. Het komt steeds vaker voor dat men bij klachten onze optometristen rechtstreeks opzoeken. Maar vooral verwijst de huisarts de laatste jaren steeds vaker de patiënten met oogklachten naar onze optometristen.


Wat is optometrie?

Een optometrist is een HBO opgeleide paramedicus die gespecialiseerd is in het signaleren van oogafwijkingen en ziektes aan het oog.

Wanneer maakt u een afspraak bij de optometrist?

Herkent u één van deze klachten:
- Wazig of monoculair dubbelzien
- Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen
- Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk
- Hoofdpijn
- Moeite met scherpstellen
- Pijn in of rond de ogen
- Lichtflitsen (dan direct contact opnemen met optometrist of huisarts)
- Vlekjes of draadjes die door het beeld drijven
- Last van licht
- Slecht zicht in het donker
- Rechte lijnen lijken krom of vervormd
Als u één van bovenstaande vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, is het verstandig uw ogen te laten onderzoeken door de optometrist. Ook is het raadzaam een afspraak te maken als er een oogaandoening zoals maculadegeneratie of glaucoom in de familie voorkomt. Onze wachttijden zijn kort, waardoor u snel terecht kunt.

Na het onderzoek kijken we samen met u naar de resultaten. We zullen u adviseren en de mogelijkheden bespreken. Indien nodig verwijzen we u naar de huis- of oogarts, zo bent u op het juiste moment op de juiste plek voor de oogzorg die u nodig heeft.

 
(Werkt de video niet, klik dan hier)
Is er sprake van oogklachten bij een kind onder de 8 jaar, bent u welkom bij onze orthoptist.

Onze optometristen

Bij Riens Gort Optiek zijn er vier optometristen werkzaam zodat er van maandag t/m zaterdag altijd een optometrist aanwezig is.

Wij zijn er trots op dat al onze optometristen kwaliteitsgeregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Om kwaliteitsgeregistreerd te blijven moeten zij voldoen aan de gestelde eisen, onder andere door voldoende na- en bijscholing te volgen.
Daarnaast zijn onze optometristen lid van de beroepsvereniging OVN.

Dit betekent dat wij ons houden aan de beroepscode en werken volgens vastomlijnde, door de beroepsvereniging gestelde richtlijnen.

Kosten

Wij beschikken over een digitaal overlegsysteem met uw huisarts en/of oogarts.
De kosten van dit optometrisch onderzoek worden bij uw zorgverzekeraar ingediend, deze kosten vallen binnen de basisvergoeding, maar worden eerst met uw eigen risico verrekend.

Onze prijzen vindt u hier